Ik zoek vast personeel

Werving & selectie, uitzenden, detachering of payroll

Als u op zoek bent naar een medewerker die u direct, of na een bepaalde termijn in dienst wilt nemen, dan kunnen wij u op verschillende manieren ondersteuning bieden via werving & selectie, uitzenden met de mogelijkheid tot kosteloze overname, detachering of payroll. 

Werving & Selectie

Voor zekerheid vanaf dag één

Zoekt u een medewerker voor een functie met een vaste aanstelling? Dan kan werving & selectie voor u een goede oplossing zijn. Werving & selectie houdt in dat de medewerker rechtstreeks bij u in dienst komt, maar dat wij u ontzorgen door voor u op zoek te gaan naar de geschikte medewerker. Van te voren stellen wij samen met u een functieprofiel op met oog op uw bedrijfscultuur, functie eisen en huidige team-samenstelling. 

Vervolgens gaan wij op zoek naar de juiste kandidaat via diverse kanalen; ons kandidatenbestand, via ons netwerk of we gaan op zoek naar een nieuwe kandidaat.

Al onze kandidaten worden bij ons op kantoor uitgenodigd voor een kop koffie. Dat betekent dat wij al onze kandidaten persoonlijk en uitgebreid gesproken en gezien hebben voordat wij een geschikte kandidaat aan u voorstellen.   

Bij werving & selectie komt de medewerker direct bij u in dienst. Dat betekent dat u het salaris en de arbeidsvoorwaarden direct met de kandidaat bespreekt. U betaalt ons eenmalig een fee.

 

Uitzenden met de mogelijkheid tot overname

Voor extra flexibiliteit

Bent u op zoek naar een vaste medewerker, maar heeft u in de begin periode behoefte aan flexibiliteit, dan kan een medewerker op uitzendbasis voor u een uitkomst bieden.

Bij uitzenden gaan wij voor u op zoek naar de geschikte kandidaat. Samen met u stellen wij een functieprofiel op en vervolgens gaan wij kijken of we de geschikte kandidaat in ons netwerk hebben of dat wij buiten ons netwerk op zoek moeten gaan.

Ook bij uitzending worden al onze kandidaten bij ons op kantoor uitgenodigd voor een kop koffie.

Dat betekent dat wij al onze kandidaten persoonlijk gesproken en gezien hebben voordat wij een kandidaat aan u voorstellen.  

Als de match gevonden is komt de kandidaat bij ons in dienst. Dat betekent dat de medewerker van ons een arbeidsovereenkomst krijgt en dat wij de medewerker zijn of haar salaris betalen. De risico’s met betrekking tot ziekte en ontslag zijn voor ons. U betaalt alleen de uren die de medewerker bij u heeft gewerkt. Wij maken samen met u afspraken over evt. reiskosten en overige vergoedingen op basis van de bij u geldende cao. Als de medewerker goed bevalt, kunt u na de met ons afgesproken termijn, de medewerker kosteloos van ons overnemen. Vanaf dat moment komt  de medewerkers rechtstreeks bij u in dienst.

 

Detachering

Voor zekerheid voor een bepaalde periode

Bij detachering wordt er een overeenkomst gesloten voor een bepaalde tijd. Dat betekent dat u een medewerker van ons inhuurt voor een lange periode, bijvoorbeeld 6 of 12 maanden of zelfs langer.

De periode wordt van te voren afgesproken en daarvoor wordt getekend. U gaat  als opdrachtgever met ons een overeenkomst aan en wij gaan, als werkgever, een overeenkomst aan met de medewerker. De medewerker blijft bij ons in dienst, waardoor u gedekt bent voor werkgeversrisico’s zoals ziekte en ontslag. U betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Wij maken samen met u afspraken over evt. reiskosten en overige vergoedingen op basis van de bij u geldende cao.  

Net zoals bij werving & selectie en uitzenden gaan wij op zoek voor u naar de geschikte kandidaat binnen of buiten ons netwerk. Uiteraard worden eventueel geschikte kandidaten bij ons op kantoor uitgenodigd voor een uitgebreid kennismakingsgesprek.

 

Payroll

Voor continue flexibiliteit

Wanneer u zelf een medewerker heeft gevonden, maar niet de administratieve handelingen en werkgeversrisico’s wilt dragen die een extra medewerker op de loonlijst met zich meebrengt, biedt DieSel Personeel & Projecten uitkomst door op te treden als werkgever. De medewerker krijgt van ons een arbeidsovereenkomst en wij betalen de medewerker salaris. Dat betekent dat wij de werkgever van de medewerker zijn en dat u de opdrachtgever bent.

Als opdrachtgever betaalt u voor de daadwerkelijk gewerkte uren en eventuele reiskosten en netto vergoedingen op basis van de bij u geldende cao.  

De voordelen van payrolling zijn:

  • Flexibiliteit qua personeelskosten
  • Loon- en personeelsadministratie uitbesteed aan DieSel Personeel & Projecten
  • De mogelijkheid om een lange proeftijd te hanteren


 

DieSel Personeel & Projecten, dát werkt!

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor onze bezoekers beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.